Een eigen duofiets voor Dion

Samen met de fiets op pad

Dion is een jongeman van 24 jaar. Op zijn 16de kreeg hij de diagnose NBIA (Neurodegeneration with Brain Iron Accumulation). Dit is een zeldzame erfelijke stofwisselingsziekte. Dit zorgt voor aanhoudende samentrekking van de spieren en dat zijn kortetermijngeheugen wordt aangetast. Ook heeft hij moeite om woorden te vinden en gaat zijn gezichtsvermogen steeds verder achteruit.

“Fietsen op een ‘normale’ fiets was door de ziekte al geruime tijd niet meer haalbaar. En dat terwijl juist in deze coronaperiode veel werd gefietst door de groep waar Dion de gehele week verblijft. Gelukkig kan hij nu dan eindelijk weer mee! Ook zijn broer gaat vaak even bij hem langs en dan gaan ze samen met de fiets op pad. Bijvoorbeeld even op visite bij zijn ouders.
Heel veel fietsplezier Dion, geniet ervan!

Scroll naar boven