Rolstoelbus voor Ties - SFIHG

Rolstoelbus voor Ties

Eindelijk met ons eigen vervoer

 

Ties heeft de ziekte Ehlers Danloseen erfelijke aandoening waarbij het bindweefsel ongewoon rekbaar en meegevend is. Hierdoor ondervindt Ties veel pijnklachten, vermoeidheid en beperkingen. Dit alles belemmert hem fors in zijn dagelijkse functioneren. Ties zit nu in 3 HAVO, maar volgt het grootste gedeelte van de lessen vanuit huis. Hij krijgt een aangepast lesprogramma en extra begeleiding.

 

Sinds 1,5 jaar maakt Ties gebruik van een rolstoel met electrische ondersteuning. Hiermee heeft Ties een stuk zelfstandigheid teruggekregen en is zijn leefwereld weer wat vergroot. Speciaal voor de rolstoel hebben de ouders van Ties 2 jaar geleden een grotere auto aangeschaft. Maar de rolstoel is best zwaar en door het in en uit de auto tillen kregen de ouders van Ties rugklachten.

Omdat de lichamelijke gezondheid van Ties achteruit gaat krijgt hij binnenkort een aantal aanpassingen aan de rolstoel. Hierdoor zal de rolstoel niet alleen zwaarder worden, maar ook niet meer in de auto passen en is een ander vervoermiddel nodig. Het is belangrijk dat kinderen als Ties zoveel mogelijk vrijheid behouden; hun leven is al beperkt genoeg door hun ziekte!

Ook een hulpvraag?

Heeft u ook een hulpvraag ten aanzien van vervoer of andere hulpmiddelen? Neem dan snel de ‘spelregels’ door die SFIHG hanteert en vindt uit of in aanmerking komt om een aanvraag voor financiële ondersteuning in te dienen.