Over SFIHG

Samenwerkende Fondsen voor Individuele Hulp voor Gehandicapten

Over ons

SFIHG acteert als een overkoepelende organisatie voor verschillende stichtingen en fondsen die zich hebben toegelegd op het helpen van (jonge of volwassen) gehandicapten. SFIHG functioneert als een centraal ‘meldpunt’ voor aanvragen van of voor deze  gehandicapten die met hun hulpvraag niet geholpen kunnen worden door instanties als de overheid of verzekeraars. Op deze manier komt hun hulpvraag bij het juiste fonds terecht en kan er sneller hulp geboden worden.

SFIHG

SFIHG staat voor Samenwerkende Fondsen voor Individuele Hulp voor Gehandicapten. Elk fonds heeft zijn eigen unieke doelstelling; de samenwerking in SFIHG richt zich specifiek op financiële steun voor de aanschaf van aangepast vervoer of andere noodzakelijke hulpmiddelen, waarvoor bij de overheid tevergeefs is aangeklopt. Wij werken hierin samen om aanvragen sneller te kunnen afhandelen, wachttijden te bekorten, kosten te besparen en dubbele aanvragen te voorkomen.

Samenwerkende fondsen

Deze organisaties zijn op dit moment aangesloten bij SFIHG. Wij staan nadrukkelijk open voor samenwerking met andere organisaties die financiële of materiële hulp verlenen aan mensen met een verstandelijke of fysieke beperking.

Scroll naar boven